2014

 

BSBE 2014: 

9 jaar, 11 maanden, 4 dagen, 7 uren, 6 minuten, 55 seconden geleden,

 

 

21 juni was het dan zover.

Big Smile Beagle Event.

Rond 08:30 verzamelde iedereen zich op de parkeerplaats bij restaurant “Het Booze Wijf”. 55 Honden en 60 baasjes stonden te popelen om de oversteek naar het eiland Schiermonnikoog te maken.

Na de kennismaking gingen we aan boord van de Störtebeker en zijn onder leiding van kapitein Johan begonnen aan een schitterende rondvaart over de Waddenzee. Enkele zandplaten met zeehonden werden volop gefotografeerd. De honden aan boord respecteerden deze zeehonden en hielden zich gedeisd.

Onderweg werd iedereen getrakteerd op een heerlijk stuk Friese oranjekoek voorzien van het BSBE logo. Dit ging er letterlijk in als koek.

En tijdens de overtocht vertrokken de laatste buien waarna de wolken plaats maakten voor de welverdiende zon!  De naamgever van deze dag was ons goed gezind en heeft de rest van de dag gezorgd voor perfect weer!

Na ca 2 uur varen kwamen we aan bij Schiermonnikoog waar 3 chauffeurs met hun bussen op ons stonden te wachten. Deze brachten ons in een paar minuten naar het brede strand van Schiermonnikoog.

En daar?????? Yes…………los mochten ze, de beagles!!!  Wat een schitterend gezicht al die blije honden en hun baasjes op dit strand. Rennen, stoeien, spetteren en spatteren…….en vervolgens bedelen om een koekje omdat ze zo braaf zijn…………..Meer dan genieten! Niet in woorden uit te drukken.

Na een stuk over het strand te zijn gelopen vond 1 beagletje het nodig om zelfstandig te gaan  “shoppen” .  Gelukkig is het goed afgelopen en werd ze op weg terug naar haar vertrekpunt opgevangen door een paar mensen uit de groep.

Al wandelend kwam iedereen elkaar wel weer ergens tegen. Dat is het mooie van de dag. Niks hoeft en alles mag. Ga lekker je gang en doe waar je zin in hebt. Dit deed iedereen en op een terrasje kwam je absoluut wel weer een paar beagles tegen. Heel het eiland was voorzien van de beagle !

Op de afgesproken tijd was iedereen weer bij de boot en konden we de overtocht maken naar de vaste wal waar een BBQ wachtte, en waar iedereen gezellig na kon kletsen.

Met een aantal mensen hebben we de volgende dag nog genoten van een heerlijk ontbijt en hebben we nog een fijne wandeling door het schitterende natuurgebied kunnen maken.

 

Samenvattend kunnen we terugkijken op een geweldig weekend waarin de beagles (en undercovers niet te vergeten) ons hebben voorzien van de gewenste SMILE.

Geef een reactie