2015 Algemene info / weetjes

Velen van jullie hebben een (of meer) overnachting(en) geboekt op de camping of in de buurt. Het veld “Bochtjesplaat” is helemaal vol geboekt in het weekend. Dat is geweldig! Een heel veld met alleen maar beagles en baasjes voor het BSB Event, dit hadden wij nooit durven dromen.
Camping Lauwersoog en WaterEvents verheugen zich al weer op alle 4-voeters en baasjes. Reden? Gewoon omdat we afgelopen jaren hebben laten zien hoe het kan en hoe het hoort. Want niet alleen de organisatie heeft een verantwoordelijkheid in deze, maar die dragen we met elkaar. Ieder voor zich en samen voor de groep. We hebben als groep laten zien dat we dat kunnen, dat we het zelfs heel normaal gedrag vinden. Laten we dat ook zo houden.

De (bijna bij ieder bekende) weetjes :

 • De vertrektijden worden echt heel strak aangehouden . Dit geldt voor de afvaart naar Schiermonnikoog, maar ook voor de terugvaart. De boot wacht niet! Denk hier aub echt aan. Natuurlijk, er gaan nog andere boten vanaf het eiland terug naar de vaste wal. Maar daar zitten dan weer extra kosten aan. En het is toch leuk om met de groep te reizen.
 • Tja, dat we ons als echte beaglebaasjes gedragen hebben we de afgelopen jaren bewezen. Op de camping, de boot en het eiland…………..geen enkele serieuze klacht !! Zo hoort het, en zo hopen we het ook dit jaar weer mee te maken.
 • Mochten er problemen / uitdagingen zijn, neem dan contact op met ons. Wij zullen helpen alles naar beste kunnen op te lossen. Help elkaar ook als het nodig is. Sociale controle en ondersteuning is altijd fijn in zo’n grote groep. Als we dat van elkaar kunnen accepteren komt het absoluut goed.
 • Op de camping zijn bijna alle plaatsen op het veld “Bochtjesplaat” gereserveerd voor BSBE. Op dit veld staat alleen nog de eigenaar van de campingwinkel. Houd er rekening mee dat deze mensen moeten werken. Maar, ze zijn voorbereid hoor, ze weten dat ze belaagd worden door een horde beagles šŸ™‚ En misschien kunnen ze een rol spelen in het watergevecht……..wie weet………….de tijd zal het leren.
 • Heb je een windscherm, neem dat dan mee en laten we proberen daar waar nodig het zicht een beetje weg te nemen zodat de prikkels voor de honden daarmee iets verminderd kunnen worden. Niet iedere hond heeft het nodig maar over het algemeen kan het geen kwaad die prikkels wat te dimmen.
 • Flexlijnen (5 of 8 mtr) zijn prima om de hond de ruimte te geven als je niet wilt dat hij los loopt. Houd wel rekening met het feit dat we een grote groep zijn en dat deze lijnen dan ook behalve handig, juist heel gevaarlijk kunnen zijn. Vooral de lijnen met een koord in plaats van een band kunnen lelijke verwondingen aanrichten.
 • Neem voldoende poepzakjes mee. Op de camping, op de boot, op het eiland…………..het is hondvriendelijk, maar opruimen is vanzelfsprekend en verplicht! Ook hier hebben we een prima voorbeeld gegeven hoe het hoort, laten we dit zo houden!
 • Denk aan wat water voor de honden, op het eiland zijn voldoende mogelijkheden waterflesjes weer bij te vullen.
 • Is de hond loops, dan kan ze niet mee! Logisch, want voor zowel het teefje als voor alle reutjes is dat een uitdaging die je niet moet willen op zo’n dag. Doet de baasjes ook geen goed.
 • De honden mogen los op het strand. Iedereen is wel verantwoordelijk voor zijn eigen hond(en). Als je liever je hond(en) niet los wilt laten, niet doen. Het is geen verplichting. Het is de bedoeling dat we een leuke dag hebben voor hond en baas, los of vast! –> Ja, De Barb heeft beterschap beloofd, haar spaarpot is leeg šŸ™‚
 • Op het eiland gaat ieder zijn of haar eigen gang. Er is geen wandeling van A naar B georganiseerd. De organisatie is bereid om daar waar gewenst mee te wandelen. Mocht je dit willen, laat het dan even weten aub.
 • Houd rekening met elkaar en elkaars honden. Niet alle honden zijn gediend van een te dichte benadering door andere honden. Respecteer dit. De baasjes zullen dit zeker ook aangeven.
 • Houd rekenin met het uitdelen van koekjes en snoepjes aan (niet eigen) honden. Er zijn honden bij die niet alles mogen hebben.
 • Zorg voor voldoende bescherming tegen zon, muggen en teken. Voor jezelf en voor je hond(en)
 • Tekentangetje om evt. ettertjes weer te verwijderen als ze toch een poging doen is geen overbodige luxe.

 

Tja, en dan vergeten we vast en zeker iets en zullen er nog vragen zijn. Stel die aub, we zijn per mail altijd bereikbaar en per telefoon in de avonduren, of gebruik het contactformulier.

Geef een reactie