2017 Algemene info / Weetjes

Ook dit jaar zijn de deelnemers verspreid over meerdere overnachting locaties. Dit betekent dat velen elkaar wel al vooraf, maar toch ook enkelen elkaar pas op de zaterdag bij de boot zullen treffen. De organisatie is ervan overtuigd dat dit niets af gaat doen aan de gezelligheid. Immers dat maken we ieder jaar zelf. Daar is niets anders voor nodig dan een meute beagles en baasjes.
Uiteraard volgen hier onder nogmaals de belangrijke “weet-dat-je ‘s”

Weet dat:

 • De vertrektijden worden echt heel strak worden aangehouden. Dit geldt voor de afvaart naar Schiermonnikoog, maar ook voor de terugvaart. De boot wacht niet! Denk hier aub echt aan. Natuurlijk, er gaan nog andere boten vanaf het eiland terug naar de vaste wal. Maar daar zitten dan weer extra kosten aan. En het is toch leuk om met de groep te reizen.
 • Kampeerders (en uiteraard iedereen die gebruik maakt van mogelijkheden tot overnachten) zich behoren te gedragen  zoals een beaglebaas dat behoort te doen. Gewoon dus.
 • De hond(en) niet los mogen lopen op de camping en andere plekken waar dit niet is toegestaan
 • De baas netjes  de poep hoort op te ruimen
 • Iedereen de andere baasjes en kampeerders respecteert
 • Iedereen de omgeving eveneens geen overlast bezorgt
 • Je bij problemen en uitdagingen ons altijd mag bellen, we zullen waar mogelijk helpen alles naar beste kunnen op te lossen.Help elkaar ook als het nodig is. Sociale controle en ondersteuning is altijd fijn in zo’n grote groep. Als we dat van elkaar kunnen accepteren komt het absoluut goed.
 • We loopse teefjes helaas niet kunnen toelaten dit weekend? De groep is echt veel te groot, en om al die verdrietige en huilende reuen te voorkomen, om nog maar niet te spreken van de piepende pupsels een aantal weken later………….
 • Honden die een besmettelijke ziekte of infectie hebben niet mee mogen
 • Je op de camping overmatige prikkels kunt  wegnemen door een windscherm te plaatsen op plekken waar dat nodig is
 • Flexlijnen handig kunnen zijn om de hond de ruimte te geven als je niet wilt dat hij los loopt. Maar weet je dat het ook levensgevaarlijke dingen kunnen zijn? Vooral met een koord kan het akelige snijwonden opleveren voor baasjes maar vooral ook voor de viervoeters!  Dus hebben wij als organisatie besloten dat flexlijnen in de groep niet toegestaan zijn. In de groep houd je je hond(en) aan een korte riem. Later op het eiland mogen ze gerust aan de flexlijnen, maar zorg dan wel dat er voldoende ruimte om je heen is zodat er geen ongelukken gebeuren.
 • Je op het eiland water kunt bijvullen, maar dat het zeker handig is om 1 (of meer) flesjes water mee te nemen deze dag?
 • Je honden los mogen op het strand? Iedereen is wel verantwoordelijk voor zijn eigen hond(en). Als je liever je hond(en) niet los wilt laten, niet doen. Het is geen verplichting. Het is de bedoeling dat we een leuke dag hebben voor hond en baas, los of vast!
 • Je op het eiland kunt kiezen of je met de bus mee wilt naar het dorp of het strand, maar dat je ook te voet kunt gaan?
 • Niet alle honden gediend zijn van een te dichte benadering? Baasjes zullen dit zeker aangeven, bijvoorbeeld door een geel lintje.
 • Niet alle honden alle koekjes/eten mogen hebben? Ook dat zullen de betreffende baasjes kenbaar maken. Of beter vraag het de baasjes voordat je iets geeft.
 • Om stress en conflicten aan boord te voorkomen geen koekjes/belongingen uitdelen/geven.
 • Er weer voldoende teken zijn om ons achteraf te pesten, dus houd hier rekening mee en bescherm jezelf en je hond vooraf.

Programma:

Vrijdag 23 juni
Voor de overnachters onder ons organiseren we dit jaar op vrijdagavond een workshop Hondenriemen maken. Deze workshop vindt plaats op Camping ’t Ol Gat. De starttijd zal afgestemd worden met de deelnemers.

Zaterdag 24 juni
Parkeerplaats camping Lauwersoog (Strandweg 5, 9976 VS Lauwersoog). Wij zorgen voor bordjes zodat duidelijk is waar parkeergelegenheid is!
8:45u Het inschepen in de haven van camping Lauwersoog beginnen
9:00u Afvaren. Wees op tijd, in verband met de sluizen kunnen we niet wachten.

Op Schiermonnikoog staan bussen voor ons klaar. Deze brengen ons via het dorp (ook uitstapmogelijkheid) naar het strand.
De dag op Schier kunnen jullie helemaal zelf indelen. Doe vooral waar je zin in hebt en maak er een onvergetelijke dag van!

16:30u In omgekeerde volgorde gaan de bussen weer rijden om ons naar de boot te brengen.
16:45u Inschepen
17:00u De afvaart van Schiermonnikoog

Na terugkomst in de haven van camping Lauwersoog zal er een optioneel, net als afgelopen jaar, een buffet zijn (opgave voor het buffet bij de organisatie via deze link, de kosten zijn exclusief drank).

Zondag 25 juni
Bij goed weer zal er ook weer gewandeld worden voor de liefhebbers.
10:45u Verzamelen parkeerplaats bij het hondenstrand aan de Strandweg Lauwersoog (link naar locatie in Google Maps).
11:00u Vertrek wandeltocht (gedeelte van de Marne route) de exacte afstand zal in overleg bepaald worden, mogelijk dat de groep zich splits in een lange en korte wandeling.
??:??u Einde wandeling

Na de wandeling kan ieder die dat wil nog een drankje pakken bij Standpaviljoen Meerzicht.


Alle overige dagen

Gewoon……….beaglepret!